Το Αγιορείτικο τσίπουρο Τσάνταλη (χωρίς γλυκάνισο), δημιουργείται στο αποσταγματοποιείο Τσάνταλη στον Aγιο Παύλο Χαλκιδικής.
Με την προσθήκη νερού το Αγιορείτικο τσίπουρο παραμένει διάφανο και η όψη του κρυστάλλινη. Η μύτη του δυναμική, διακρίνεται από την ένταση της αλκοόλης και η γεύση του είναι μεστή διατηρώντας το άρωμα του σταφυλιού στο στόμα. Αρωματική επίγευση μακράς διαρκείας.
Πρώτες ύλες:
Τσίπουρα: Ζυμωμένα στέμφυλα από τις ευγενικές λευκές ποικιλίες, που μας δίνουν τον Αγιορείτικο Τοπικό Οίνο.
Μυστικά της ποιότητας:
- Η εξαιρετική ποιότητα των ευγενικών οινοποιήσιμων ποικιλιών που καλλιεργούνται στο μοναδικό οικοσύστημα του αμπελώνα του Αγίου Όρους, στο Μετόχι της Χρωμίτσας της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.
- Η προσεγμένη οινοποίηση των σταφυλιών και η άμεση απόσταξη των τσίπουρων.
- Οι δύο πολλαπλές αποστάξεις
- Η επιλογή μόνο της καρδιάς της απόσταξης, του μεσαίου δηλαδή μέρους του αποστάγματος που συγκεντρώνει τα πιο γευστικά συστατικά.
- Νερό:Φυσικά φιλτραρισμένο νερό σε ειδικά φίλτρα μεμβράνης που κρατούν τα άλατα και το κάνουν βρόχινο Προτάσεις σερβιρίσματος: Χαρείτε το Αγιορείτικο τσίπουρο δροσερό και ανακαλύψτε την αυθεντικότητα ενός μοναδικού αποστάγματος. Μπορεί να σερβιριστεί επίσης με μεζέδες ή στο τέλος ενός γεύματος.